Packtejp – olika sorter

packtejpPacktejp finns i flera olika sorter. Det finns packtejp som är mer miljövänligt, det finns packtejp i olika färger, även om de oftast kommer i brun, transparent eller vit, det finns packtejp med varningstexter på, det finns packtejp som sitter bättre, packtejp som håller för olika väderlekar, packtejp som sitter olika bra på olika material och liknande.

http://packtejp.nu/

Det finns till och med packmaterial som tål olika former av skador. Viss sorts packtejp är gummiliknande och har därför en bättre häftförmåga, och tål dessutom skador. Det finns packtejp där man kan ha sitt eget tryck, vilket gör reklam för eventuellt företag man ska ha det till.

Olika sorters packtejp har dessutom olika förvaringstid och hållbarhet. Det är sådant man får kolla upp så att man får rätt sorts packtejp till vad man ska ha den till. Som privatperson kanske man inte skickar varor över nätet lika ofta, och en packtejp av hög kvalité kanske inte behövs, men gärna en packtejp som i alla fall sitter kvar och håller relativt bra, kan vara en bra idé.

Packtejp som sitter bra förhindrar även andra som stöter på paketet att kunna öppna det och sedan försluta det igen utan att det syns, då man många gånger öppnar sådan packtejp med sax eller kniv.