Allergi och smärtbehandling som hjälper

Allergi och smärtbehandling kan innebära olika saker för olika personer. Vissa reagerar olika på sin allergi och smärtbehandling, vilket innebär att man får prova olika saker. För de flesta hjälper medicin, men där finns de som inte tål medicin heller. Som allergi och smärtbehandling måste man alltså först se på åkomman personen har, sedan på vad kroppen reagerar bäst på. Det finns de som får allergi och smärtbehandling mot sin åkomma, och sedan blir friska, medan andra fortsätter vara sjuka.

Om man provar något, och sedan märker att det inte hjälper, ska man gärna säga till och byta behandling. Det finns till och med de som har en allergi och smärtbehandling där de utsätter sig för det de inte tål. Det kan till exempel vara en pälsallergiker som ändå umgås med djur, och som sedan vänjer kroppen med detta.

Man kan alltså bli frisk även om man inte använder sig av medicin eller annan behandling. Det är dock inget att rekommendera om man har en svårare åkomma. Om man till exempel svullnar upp eller får utslag och svårt att andas är det bättre att få hjälp, men om ens åkomma är lindrig kan man alltid prova att vänja sig bort med allergin.